Jak si vybrat nejlepší nástroj pro sledování výkonu serveru?
Když přemýšlím o tom, jak si vybrat ten pravý nástroj pro sledování výkonu serveru, cítím se trochu ztracený. Na trhu je tolik různých možností a každý nástroj slibuje něco jiného. Jak vlastně zjistit, co je pro mě to nejlepší? Zajímalo by mě, na co všechno bych měl při výběru myslet. Je důležité mít například přehled o CPU, RAM a síťovém provozu? A co podpora různých operačních systémů nebo snad integrace s dalšími nástroji? Taky si nejsem jistý, zda je lepší zaměřit se na open-source řešení, nebo raději investovat do nějaké placené varianty. Jak vy zjistíte, co vaše servery skutečně potřebují? A máte nějaké tipy na konkrétní nástroje, které byste doporučili pro sledování výkonu serveru? Vím, že každý má jiné potřeby a preference, ale rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jaké faktory jsou podle vás rozhodující při volbě monitorovacího nástroje? Je dobré mít nějakou možnost upozornění na problémy nebo historie výkonu? Doufám, že mi pomůžete se trochu orientovat v této problematice.