Jak mám reagovat, když mi monitorovací nástroj hlásí vysoké zatížení CPU?
Nedávno jsem narazil na problém, kdy můj monitorovací nástroj začal hlásit vysoké zatížení CPU na mém serveru a jsem z toho docela nervózní. Nejdřív jsem se snažil zjistit, co přesně to znamená a co bych měl dělat. Mám obavy, že by to mohlo ovlivnit výkon serveru nebo dokonce způsobit výpadky, pokud se s tím hned něco neudělá. Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy, když se s tímto problémem setkám. Mělo by to být něco jako rychlé řešení nebo nějaký krok za krokem návod, abych mohl zjistit, co to způsobuje. Můžete mi poradit, jestli mám začít kontrolou běžících procesů? Nebo je lepší se podívat na logy systému? Co když se ukáže, že je to nějaký konkrétní program nebo služba, která žere zdroje? Jak zjistím, zda je to přechodný problém nebo něco vážnějšího? Taky bych chtěl vědět, jak často bych měl kontrolovat výkon CPU a jestli existují nějaké nástroje, které by mi mohly pomoci s monitorováním v reálném čase. A co když zjistím, že zatížení je opravdu vysoké a já nevím, jak to opravit? Existují nějaké doporučené postupy pro optimalizaci výkonu serveru nebo něco, co bych měl udělat hned? Děkuju za jakékoli tipy či rady!