Zlepšení rychlosti internetového připojení v kanceláři
Naše kancelář se poslední dobou potýká s opravdu špatnou rychlostí internetového připojení a já bych rád věděl, co s tím můžeme udělat. Hlavně když je nás tady pár lidí, kteří potřebujeme být online, a občas se to stává dost frustrující, když se internet zpomalí nebo prostě vypadne. Zkoušel jsem už pár základních věcí, jako je restartování routeru a kontrola kabelů, ale moc to nepomohlo. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké další tipy nebo triky, které by mohly zefektivnit naše připojení. Možná něco ohledně nastavení routeru? Nebo jaké zařízení by bylo ideální pro zajištění lepšího signálu? A co třeba umístění routeru - má to nějaký vliv na rychlost? Slyšel jsem něco o tom, že starší routery nemusí zvládat vyšší rychlosti, takže bych se chtěl zeptat, jak poznat, jestli už potřebujeme nový. Je dobré mít nějakou zálohu připojení nebo se spolehnout jen na jedno? Co byste doporučili ohledně poskytovatele internetu? Měli bychom zkusit změnit tarify nebo může být problém spíš na jejich straně? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s podobnými situacemi. Jaké máte tipy na zlepšení rychlosti internetu v kanceláři?