Jak zabezpečit svou wifi síť před hackery?
Když už se dneska většina z nás spoléhá na bezdrátové internetové připojení, nemůžu si pomoct, ale pořád se obávám o bezpečnost své wifi sítě. Všude čtu o tom, jak se hackeři dostávají do domácích sítí a kradou osobní údaje nebo dokonce zneužívají naše připojení k nelegálním aktivitám. Chci se zeptat, jak vlastně mohu efektivně zabezpečit svou wifi síť tak, aby byla co nejméně náchylná na útoky? Měli bychom se bát otevřeného wi-fi v restauracích a na veřejných místech, když už doma máme nějaké to zabezpečení? Jaké jsou ty nejlepší praktiky pro nastavení routeru, abych měl klidnější spaní? Mám použít silné heslo nebo jen změnit defaultní název sítě? Jak je to s šifrováním – je to opravdu tak důležité a co mi může hrozit, pokud to nemám? Slyšel jsem i o různých typech šifrování jako WPA2 nebo WPA3, co byste doporučili? A co firmware routeru? Je nějaký důvod pravidelně aktualizovat software? Jsou tu další tipy nebo triky, které bych měl mít na paměti, abych ochránil svou síť před nechtěnými hosty? Děkuji za rady!