Jak zkontroluju zatížení sítě a najdu úzká místa?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá nejlépe zjistit, jak je na tom moje síť, pokud jde o zatížení a případná úzká místa. Mám pocit, že něco nefunguje tak, jak by mělo, a internet občas zpomaluje, zvlášť když je víc uživatelů online. Existují nějaké konkrétní nástroje nebo metody, které bych mohl použít k tomu, abych si udělal jasnější představu o tom, jak je moje síť vytížená? Měly by to být snadno použitelné nástroje, které zvládne každý, i když nemá žádné speciální technické znalosti. A co třeba sledování provozu nebo analýza IP adres? Jak funguje diagnostika sítě a na co si mám dát pozor? Je dobré vědět, jaké protokoly se ve své síti používají a jestli se někde nevyskytují nějaké chyby nebo problémy s latencí. Jak můžu zjistit, jestli je problém na straně routeru nebo na konci poskytovatele internetových služeb? A co když najdu nějaká úzká místa? Co pak s tím? Jak se to dá řešit bez toho, abych musel volat technickou podporu? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy, jak efektivně prověřit zatížení sítě a identifikovat problematická místa.