Jak začít s automatizací správy serverů pomocí Infrastructure as Code?
Chci se zeptat, jak bych měl začít s automatizací správy serverů, konkrétně prostřednictvím přístupu známého jako Infrastructure as Code. V poslední době jsem narazil na spoustu článků a videí, které se touto tématikou zabývají, ale všechno to na mě působí jako obrovský balík informací, který je těžké zpracovat. Mám určité základní znalosti o serverech a administraci, ale nikdy jsem se do takové automatizace nepustil. Zajímalo by mě, co považujete za nejlepší první kroky. Myslíte, že bych měl začít se studiem nějakého konkrétního nástroje jako Terraform nebo Ansible? Jaké jsou vlastně výhody těchto nástrojů v porovnání s jinými možnostmi? Je v tom nějaká velká křivka učení? A pokud ano, jak dlouho trvá, než se člověk dostane do fáze, kdy už to dokáže použít v praxi? Mám pocit, že je to teď hodně populární téma a že si tím můžu usnadnit práci při správě serverů. Co byste doporučili, aby byl začátek co nejhladší? Je něco, co bych měl mít na paměti, abych se vyhnul běžným chybám začátečníků? Díky moc za tipy a rady!