Jaké nástroje jsou nejlepší pro Infrastructure as Code?
Když se zamyslím nad tím, jakým způsobem efektivně spravovat a nasazovat naši serverovou infrastrukturu, neustále se mi v hlavě honí otázka ohledně nástrojů pro Infrastructure as Code. Je jasné, že tradiční metody správy serverů už dnes nestačí a že je potřeba přejít na něco modernějšího a automatizovanějšího. No a právě proto by mě zajímalo, jaké konkrétní nástroje jsou v této oblasti považovány za ty nejlepší. Mám na mysli různé možnosti, jako je Terraform nebo Ansible, ale co třeba Puppet nebo Chef? Je lepší používat jeden nástroj na vše, nebo je dobré mít víc různých nástrojů na specifické úkoly? Jaký je rozdíl mezi nimi a co vlastně každý z těchto nástrojů nabízí? Vím, že každému vyhovuje něco jiného, ale jaké jsou vaše zkušenosti? Co se osvědčilo vám při budování a správě infrastruktury pomocí kódu? A co třeba integrace s cloudovými platformami jako AWS nebo Azure? Zde bych rád slyšel vaše názory a tipy. Každý příspěvek může přinést nové pohledy na to, jak nejlépe využít tyto technologie. Zajímá mě také, jestli existují nějaké nové trendy nebo nástroje, které by se daly zvážit. Takže prosím, podělte se o své názory a doporučení!