Co potřebuji na hromadnou instalaci softwaru na serverech?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba k tomu, abych mohl provést hromadnou instalaci softwaru na více serverech. Mám teď pár serverů, které bych chtěl nakonfigurovat a nainstalovat na ně stejné aplikace a nástroje, ale nevím přesně, jak na to. Vím, že existují různé metody jako skriptování, ale nejsem si jistý, jak začít. Měli byste mi doporučit nějaké konkrétní nástroje nebo technologie? Například, používá se něco jako Ansible nebo Puppet pro tyto účely? A co třeba PowerShell nebo nějaké jiné skripty? Jaký je vlastně nejlepší způsob, jak zajistit, aby všechny servery měly stejnou verzi softwaru a byly správně nastavené? Je nějaký konkrétní postup, který bych měl dodržovat? A co licence a aktualizace softwaru? Jak to funguje při hromadné instalaci? Bude mi stačit jeden licenční klíč, nebo musím pro každou instanci mít svůj vlastní? Rád bych věděl i o nějakých osvědčených praktikách při takovýchto operacích. Jak se vyhnout běžným chybám? Pokud máte osobní zkušenosti s hromadnou instalací softwaru na serverech, budu rád za vaše rady a tipy, co všechno si připravit předem a na co si dát pozor.