Jaké jsou nejnovější trendy v zabezpečení serverů pro rok 2024?
Zajímalo by mě, jaké jsou aktuální trendy v oblasti zabezpečení serverů v roce 2024. S neustále se vyvíjejícími hrozbami a útoky je důležité být informovaný o tom, co je nového. Jaké technologie nebo metody se používají k ochraně serverů? Zaznamenal jsem, že se čím dál víc mluví o zero trust architektuře, ale nejsem si jistý, jak to vlastně funguje v praxi. Přemýšlím také o tom, jakou roli hrají umělá inteligence a strojové učení v zabezpečení serverů – může to opravdu pomoci detekovat a reagovat na útoky efektivněji? A co šifrování dat? Je stále tak důležité jako dřív? Další věc, která mě zajímá, je správa identit a přístupových práv – co nového se objevuje v této oblasti? Jak se tedy chránit před interními hrozbami a jaké nástroje jsou doporučované pro monitorování a auditování přístupů? Chtěl bych také vědět, jestli někdo z vás má nějakou zkušenost s cloudovým zabezpečením a jak se liší od tradičního zabezpečení on-premise serverů. Je tu někdo, kdo by mohl shrnout, co je teď na trhu nejlepší a co byste doporučili pro ochranu našich serverů? Děkuji za jakoukoli informaci!