Jak začít s Kubernetes, když nemám žádné zkušenosti?
Nedávno jsem se dostal k myšlence, že bych chtěl proniknout do světa Kubernetes, ale přiznám se, že vůbec nevím, kde začít. Mám takový pocit, že je to něco jako magie pro správu kontejnerů a orchestraci, ale všechny ty technické termíny mě trochu děsí. Zkoušel jsem najít nějaké tutoriály nebo články, ale většina z nich předpokládá, že už máte nějaké základní znalosti. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás nemá pár tipů nebo rad, jak to celé rozjet od nuly. Jaké jsou nejlepší zdroje informací pro úplné začátečníky? Jaké kurzy byste doporučili? Mám se nejprve naučit něco o Dockeru nebo jiných nástrojích, než se pustím do Kubernetes? A co knihy, existuje něco, co by mohlo být užitečné? Mám také pár otázek ohledně instalace – je lepší začít s lokální instalací na mém počítači nebo spíš využít nějakou cloudovou platformu pro cvičení? Jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout při prvních pokusech o práci s Kubernetes? Vím, že tenhle svět je obrovský a může být matoucí, ale rád bych se do toho ponořil a postupně získal zkušenosti. Díky za každou radu!