Jakou kapacitu RAM zvolit pro server s víc uživateli?
Přemýšlím o tom, kolik RAM bych měl mít na svém serveru, abych zvládl více uživatelů. Mám nějaké základní znalosti o serverové infrastruktuře, ale když přijde na konkrétní čísla ohledně kapacity paměti RAM, jsem si úplně jistý. Je jasné, že čím víc uživatelů, tím víc potřebuju výkonu, ale jak to vlastně funguje? Mám plán na rozvoj a očekávám, že se počet uživatelů bude zvyšovat, takže se chci ujistit, že server nebude zpomalovat nebo padat. Je lepší investovat do větší RAM hned od začátku nebo mám začít s menší a postupně přidávat? A jak poznám, kolik RAM je potřeba pro určité aplikace nebo služby, které budu na serveru provozovat? Taky slyším různé názory na optimální konfiguraci – někdo říká, že 16 GB je minimum, jiní doporučují rovnou 32 nebo i 64 GB. Jaké máte zkušenosti s kapacitou RAM pro servery a co byste doporučili pro situaci, kdy chci podporovat růst počtu uživatelů? Jak moc se vyplatí investice do větší paměti a co může být dlouhodobý přínos? Děkuji za jakékoliv tipy a rady!