Jak nastavit replikaci serverů pro zajištění vysoké dostupnosti?
Zdravím, mám na vás dotaz ohledně replikace serverů a vysoké dostupnosti. Snažím se pochopit, jak správně nastavit replikaci mezi servery, abych zajistil, že moje aplikace budou stále dostupné, i když by jeden ze serverů selhal. Uvažuji o různých metodách, jako je synchronní a asynchronní replikace, ale nejsem si jistý, co by bylo pro mě nejlepší. Zajímalo by mě, jaké technologie byste doporučili pro replikaci dat mezi servery? Měla by být replikace nastavena na úrovni databáze nebo spíše na úrovni aplikace? A co třeba zálohy – jak je sladit s replikací? Mám také obavy z latence a výkonu při synchronizaci dat, takže pokud máte zkušenosti s tímto problémem, budu vděčný za vaši radu. Jakým způsobem monitorujete zdraví vašich serverů a jak zvládáte failovery? Existují nějaké osvědčené postupy nebo nástroje, které vám pomáhají v tomto procesu? Jak často by se měly testovat failover procedury? Těším se na vaše odpovědi a rady! Vím, že toto téma může být docela rozsáhlé, ale každá informace by mi moc pomohla v nastavení mé infrastruktury tak, aby byla skutečně spolehlivá a odolná.