Co všechno potřebuji vědět o load balancerech?
Zajímalo by mě, co všechno bych měl vědět o load balancerech. Mám pocit, že je to něco, co se hodně používá v serverových infrastrukturách, ale nejsem si úplně jistý, jak fungují a co všechno obnášejí. Mohli byste mi vysvětlit, jaký je vlastně princip fungování load balancerů? Jaké jsou různé typy, které existují? Slyšel jsem o těch hardwarových a softwarových verzích, ale nevím, která varianta by mohla být pro moje potřeby lepší. Jak se vlastně load balancer integruje do stávající serverové architektury? A co třeba výhody a nevýhody použití load balanceru? Měly by mít nějaké speciální funkce nebo parametry, na které bych měl dávat pozor při výběru? Vím, že mohou pomoci s rozložením zátěže mezi víc serverů, ale jak to konkrétně v praxi funguje? A co bezpečnostní aspekty? Je load balancing bezpečnostní opatření nebo spíš jen optimalizace výkonu? Může load balancer také pomoci při ochraně před DDoS útoky nebo jinými hrozbami? A ještě bych chtěl vědět, jak se dá monitorovat výkon load balanceru a celý systém jako takový. Je potřeba nějaký speciální software nebo nástroje pro sledování jeho efektivity? Budu rád za jakékoli informace nebo rady ohledně této problematiky.