Jak snížit latenci v naší firemní síti?
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s naším síťovým připojením. V naší firmě se poslední dobou potýkáme s vysokou latencí a občasnými výpadky, což začíná ovlivňovat naši produktivitu. Zkoušeli jsme už pár věcí, ale pořád to není ono. Mám na mysli hlavně to, jak efektivně snížit latenci, aby vše běželo rychleji a plynuleji. Zajímalo by mě, co všechno by mohlo mít vliv na latenci v naší síti, jako například nastavení routerů nebo switche, případně zda máme přehodnotit naši stávající síťovou infrastrukturu. Zní mi to jako hromada technických detailů, ale nevím, jestli bychom měli investovat do nového hardwaru nebo bychom se měli více zaměřit na optimalizaci současných zařízení. Co si myslíte o kvalitě kabeláže? Mohla by být příčina v nižší kvalitě ethernetových kabelů? A co Wi-Fi? Měli bychom zkusit přejít na lepší standardy nebo se vrátit k drátovému připojení? Je také možné, že nám dělají problém nějaké specifické aplikace nebo služby, které používáme? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s tímto problémem. Jaké kroky jste podnikli ve svých firmách vy? Co vám pomohlo? Ocenil bych jakýkoliv tip nebo radu!