Co udělat, aby se zlepšila propustnost sítě pro videokonference?
V poslední době jsem si všiml, že moje videokonference mají časté výpadky a zpoždění, což je hrozně frustrující, zvlášť když potřebuji mít vše v pořádku pro důležité schůzky. Zajímalo by mě, co všechno mohu udělat pro to, abych zlepšil propustnost sítě. Mám doma router, ale někdy mám pocit, že se s ním nedá nic moc dělat. Myslím, že by pomohlo přepnout se na 5GHz frekvenci, ale co když mám zařízení, která tu frekvenci nepodporují? Vím, že kabelové připojení je stabilnější než Wi-Fi, ale jaký kabel bych měl použít? Je lepší investovat do kvalitnějšího routeru nebo nějakého síťového zařízení? A co nastavení QoS? Je to složité na konfiguraci a vyplatí se s tím zabývat? Další věc je, že v domě máme víc zařízení, která využívají internet. Jak to ovlivňuje propustnost při videohovorech? Měl bych nějak omezit jejich používání během schůzek? Někde jsem četl o tom, že může pomoci i optimalizace DNS serverů – má s tím někdo nějaké zkušenosti? Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké aplikace nebo nástroje, které by mohly pomoci s testováním rychlosti a stabilitou připojení. Vlastně mě zajímá i to, jestli je důležité mít statickou IP adresu pro lepší připojení k videokonferencím. Jaké další tipy nebo triky byste doporučili pro zlepšení celkové kvality videokonferencí? Každá rada by byla skvělá.