Jak zjistit, jestli je lepší edge nebo cloud pro můj projekt?
Když přemýšlím o tom, jaký typ infrastruktury zvolit pro svůj projekt, neustále se vracím k otázce: je lepší edge computing nebo cloud? Mám na mysli různé aspekty jako latence, náklady, škálovatelnost a bezpečnost. Moje aplikace vyžaduje rychlou odezvu a spolehlivost, ale na druhou stranu si kladu otázku, jestli by mi cloudové řešení neposkytlo větší flexibilitu a možnosti rozšiřování. Jak bych měl tedy posoudit, co by pro mě bylo výhodnější? Mám v plánu zpracovávat velké objemy dat v reálném čase a nevím, zda by mi edge přístup umožnil efektivněji reagovat na uživatelské požadavky. Na druhou stranu slyším stále víc o výhodách cloudových služeb jako snadná správa a dostupnost. Někdo říká, že edge řešení může být nákladnější na údržbu, ale zase poskytuje nižší latenci. Jak to vidíte vy? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito technologiemi? Co bych měl zvážit při rozhodování mezi edge a cloudem pro můj specifický projekt? V jakých případech byste doporučili jedno nebo druhé? Budu vděčný za jakékoli názory nebo rady.