Jak poznám, jestli mám zvolit otevřené nebo komerční řešení pro svou serverovou infrastrukturu?
Mám takový dotaz ohledně výběru mezi otevřeným a komerčním řešením pro serverovou infrastrukturu. Přemýšlím, co by pro mě bylo lepší, ale nejsem si úplně jistý, jaké faktory vzít v úvahu. Je mi jasné, že otevřené řešení může být levnější a nabízet větší flexibilitu, ale co když budu potřebovat nějakou specifickou podporu nebo funkce, které nejsou zahrnuty? A na druhou stranu, jsem si vědom toho, že komerční řešení může přinést profesionální podporu a pravidelné aktualizace, ale obávám se nákladů a závislosti na dodavateli. Jaký je vlastně rozdíl v údržbě těchto dvou typů systémů? Měl by někdo jako já, kdo nemá příliš zkušeností s administrací serverů, radši volit komerční variantu? Co když se rozhodnu pro otevřené řešení a pak zjistím, že potřebuju pomoc? Jak se vlastně určuje, které otevřené řešení je stabilní a bezpečné? Mám mít na paměti i to, že se software neustále vyvíjí a co může být dnes skvělé, může být za rok zastaralé? Navíc se chci ujistit, že moje firemní data budou v bezpečí bez ohledu na to, jaké řešení zvolím. Jaké další aspekty bych měl zvážit při rozhodování mezi těmito dvěma možnostmi? Vím, že každé řešení má své pro a proti, ale jak se vlastně správně rozhodnout?