Co je lepší, Google Cloud nebo Azure, z pohledu bezpečnosti?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s bezpečností u těchto dvou velkých cloudových poskytovatelů, Google Cloud a Microsoft Azure. Oba mají svoje výhody i nevýhody a já se snažím přijít na to, co je pro mě jako pro firmu lepší volba. Četla jsem spoustu článků a každý tvrdí něco jiného, ale chtěla bych slyšet názory přímo od lidí, kteří mají s těmito platformami zkušenosti. Jaké máte zkušenosti s ochranou dat, šifrováním a celkovou bezpečnostní infrastrukturou? Je například Google Cloud lépe zabezpečený proti útokům typu DDoS než Azure? A co třeba certifikáty a dodržování standardů? Viděla jsem, že oba nabízejí různé úrovně zabezpečení, ale co se týče reálného nasazení v praxi? Z hlediska správy identit a přístupu – jak to funguje v obou případech? Měl někdo z vás nějaké problémy s bezpečností na jedné nebo druhé platformě? Jakým způsobem byste doporučili chránit citlivá data v cloudu? Vím, že každá firma má své specifické potřeby, ale přece jen by mě zajímalo, jestli se vyplatí investovat více do jednoho z těchto dvou řešení z pohledu bezpečnosti. Děkuji za všechny názory a tipy!