Jak na rozšíření serveru pro více hráčů v MMORPG?
Zajímalo by mě, jak můžu efektivně rozšířit svůj server pro více hráčů v MMORPG. Mám nějaké základní zkušenosti s administrací serveru, ale teď bych chtěl udělat krok dál a umožnit většímu počtu hráčů, aby se mohli připojit a užít si hru. Vím, že potřebuji více zdrojů, jako je RAM a CPU, ale jak to přesně funguje? Jaké jsou nejlepší praktiky pro optimalizaci výkonu serveru při zvyšujícím se počtu hráčů? Měl bych investovat do lepšího hardwaru nebo spíše použít cloudové služby? A co latence? Jak ji minimalizovat, když na serveru bude více lidí? Existují nějaké konkrétní konfigurace nebo nastavení, které by mi mohly pomoci lépe zvládat zátěž? Jak se vyhnout problémům s výpadky a lagy během velkých eventů nebo raidů? Zajímá mě i to, jestli jsou nějaké specifické pluginy nebo modifikace pro hry, které bych mohl použít pro správu a optimalizaci serveru. Také bych rád věděl, co říkáte na možnost rozdělení serveru na více instancí. Je to dobrý nápad nebo raději zůstat u jednoho silného serveru? Použil někdo z vás nějakou strategii, která se osvědčila? Budu vděčný za jakékoli tipy nebo zkušenosti!