Jak zabezpečit API klíče na serveru?
Nedávno jsem se začal zajímat o zabezpečení svých API klíčů a přemýšlím, jak to správně udělat na svém serveru. Když pracuji s různými API pro různé služby, uvědomil jsem si, že správné uchovávání a zabezpečení těchto klíčů je naprosto zásadní, ale nejsem si jistý, jak na to. Mám obavy z toho, že pokud by se někdo dostal k těmto klíčům, mohl by mít plný přístup k mému účtu a mým datům. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené metody nebo nejlepší praktiky, jak tyto klíče chránit. Měli bychom je třeba uchovávat v nějakém specifickém formátu nebo umístění? Jak je to s environmentálními proměnnými? Je lepší mít klíče uložené na serveru v souboru nebo využít nějakou databázi? Co když používám verziování kódu, například Git? Jak tohle všechno ovlivňuje bezpečnost API klíčů? A co šifrování - je to nutnost nebo spíš doporučení? Pokud někdo měl podobný problém a vyřešil ho, byl bych rád za tipy a rady. Jaké další kroky bych měl podniknout pro zvýšení úrovně zabezpečení, aby moje aplikace byla co nejbezpečnější? Děkuji za jakoukoliv pomoc.