Jak správně nastavit Kubernetes na vlastním serveru?
Kubernetes se stal jedním z nejpopulárnějších nástrojů pro orchestraci kontejnerů a já bych se rád zeptal, jak ho správně nastavit na vlastním serveru. Mám v plánu spustit několik aplikací, které bych chtěl mít pod kontrolou, ale musím přiznat, že jsem v tomhle nováček. Co všechno potřebuji k tomu, abych mohl začít? Jaké jsou minimální systémové požadavky pro instalaci Kubernetes? Měl bych použít nějakou konkrétní distribuci Linuxu nebo je to jedno? Zkoušel jsem najít nějaké návody, ale většinou jsou dost složité a přiznám se, že se v tom trošku ztrácím. Jaké kroky bych měl dodržovat při instalaci? Je lepší použít kubeadm nebo nějaký jiný způsob instalace? Jak to je s konfigurací sítě a podmínkami pro nasazení? Bude mi stačit jeden server pro testování, nebo bych měl mít více nodů hned od začátku? A co monitoring a správa klastru, na co bych si měl dávat pozor? Rád bych se také dozvěděl něco o bezpečnosti. Jak zabezpečit svůj Kubernetes klastr před útoky? A poslední otázka - jaké nástroje doporučujete pro správu a orchestraci služeb běžících v Kubernetes? Vím, že je toho hodně, ale budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc a rady. Díky!