Jak mám nastavit automatické zálohování na Windows serveru?
Potřebuju poradit ohledně automatického zálohování na Windows serveru, protože jsem v tomhle úplný zelenáč a nevím, kde začít. Mám pocit, že zálohy jsou pro správu serveru klíčové, ale když se na to podívám, je tam tolik možností a nastavení, že se mi z toho točí hlava. Zajímalo by mě, jaké konkrétní kroky bych měl podniknout, abych měl všechna svá důležitá data v bezpečí a mohl se spolehnout na to, že kdyby náhodou něco selhalo, tak budu mít zálohu připravenou. Uvažuju o použití vestavěných nástrojů ve Windows serveru pro zálohování, ale nevím přesně, které možnosti jsou nejlepší. Mám mít zálohy na externím disku nebo raději do cloudu? Je lepší naplánovat zálohování tak, aby se provádělo každou noc automaticky, nebo je lepší dělat to ručně? A co třeba možnosti jako VSS (Volume Shadow Copy Service) – to je potřeba k tomu nastavení? Zajímá mě i to, jestli je nutné mít nějaký další software nainstalovaný pro zálohování nebo zda si vystačím s tím, co nabízí přímo Windows. Pokud máte někdo zkušenosti a můžete mi poslat nějaké tipy nebo doporučení ohledně toho, jak na to jít a co všechno bych měl vzít v potaz při nastavování automatického zálohování na mém Windows serveru, byl bych moc vděčný. Rád bych se vyhnul nějakým častým chybám a udělal to správně už od začátku.