Jaké jsou hlavní problémy, se kterými se mohu setkat při přesunu do Kubernetes?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní problémy se mohou objevit při přechodu na Kubernetes, protože jsem slyšel, že je to skvělý nástroj pro orchestrace kontejnerů, ale také jsem četl, že to může být docela komplikované. Mám zkušenosti s tradičními servery a virtualizací, ale Kubernetes vypadá jako něco úplně jiného. Co všechno bych měl mít na paměti? Jaké jsou nejčastější překážky, se kterými se lidé potýkají, když přecházejí na tento systém? Myslím, že správa kontejnerů a jejich nasazování může být složitá a nevím, jestli budu schopen správně nastavit všechny ty služby a konfigurace. Taky jsem slyšel o různých nástrojích a technologiích, které se používají spolu s Kubernetes, jako jsou Helm nebo Istio - ale mám strach, že by mě mohly zmást ještě víc. Měl bych se obávat také otázky škálovatelnosti nebo bezpečnosti? Jak to funguje s monitoringem a logováním? A co dokumentace? Její kvalita a dostupnost mi přijde jako důležitý faktor pro úspěšný přechod. Budu muset investovat do školení pro sebe a tým? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale rád bych získal nějaké názory od lidí, kteří už tuto zkušenost mají. Jak jste to zvládli vy? Co byste doporučili někomu, kdo to má teprve před sebou?