Jaké metriky bych měl sledovat pro monitoring serverů?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní metriky jsou klíčové pro efektivní monitoring serverů. Vím, že je důležité sledovat výkon a stav serverů, ale co přesně bych měl měřit, abych měl přehled o jejich zdraví a výkonnosti? Představoval jsem si, že by to mohlo zahrnovat něco jako využití CPU, RAM a diskového prostoru, ale co dál? Jaké další faktory hrají roli v tom, aby byl server stabilní a spolehlivý? Měl bych se zaměřit na síťový provoz nebo třeba teplotu hardwaru? Jak důležitý je monitoring latence nebo odezvy aplikací? Slyšel jsem o různých nástrojích, ale nevím, které metriky jsou skutečně podstatné pro udržení vysokého standardu provozu. Mohli byste mi poradit, na co se zaměřit a jaké metriky by neměly chybět v mém monitorovacím systému? Rád bych také věděl, jak často bych měl tyto metriky kontrolovat. Je lepší mít pravidelné intervaly nebo se spolehnout na alerty při překročení nějakých hodnot? Jak to děláte vy? Jaké máte zkušenosti s monitoringem serverů a co vám pomohlo udržet systémy v pořádku?