Hledám doporučení na nástroje pro serverový monitoring
Když jsem se nedávno začal více zajímat o správu serverů a jejich výkon, zjistil jsem, že je strašně důležité mít nějaké dobré nástroje na monitoring. Slyšel jsem, že existuje spousta různých programů a softwarových řešení, ale nevím, co by bylo pro mě to pravé. Zajímalo by mě, jaké nástroje používáte vy? Mám na mysli něco, co by mi pomohlo sledovat nejen dostupnost serverů, ale i výkon a případné problémy, které by mohly nastat. Co třeba open-source možnosti? Nebo nějaké placené verze, pokud to má smysl? Rád bych znal názory zkušenějších kolegů. Třeba jestli je lepší jít do něčeho komplexního jako jsou systémy pro centralizovaný monitoring nebo jestli stačí něco jednoduššího. Jaké funkce považujete za nezbytné? Uvítal bych jakékoliv tipy nebo zkušenosti s konkrétními nástroji jako je Zabbix, Nagios nebo něco jiného. A co třeba cloudové řešení? Je to v dnešní době nutnost? Byl bych rád za jakékoliv rady nebo doporučení, protože nechci ztrácet čas s něčím, co nebude fungovat tak, jak potřebuji.