Jak nastavit CI/CD pro monitoring serverů?
Mám takový dotaz ohledně nastavení CI/CD pro monitoring serverů. V poslední době se mi zdá, že je důležité mít nějaký efektivní systém, který by mi pomohl sledovat výkon a zdraví mých serverů, a to nejen jednorázově, ale i v průběhu času. Nejde mi jen o to, aby to fungovalo, ale chci mít možnost automatizovat různé procesy, jako je nasazení nový monitorovacích skriptů nebo aktualizací nástrojů, které používám. Jaké nástroje nebo postupy byste doporučili pro implementaci CI/CD do monitorování serverů? Zkoušel jsem nějaké základní věci s GitHubem a Jenkins, ale pořád to není ono. Měli byste třeba tipy na konkrétní knihovny nebo pluginy, které by mohly zjednodušit sledování a reportování stavu serverů? A co se týče alerting systémů, jak to nejlépe zapojit do celého procesu? Myslím si, že bych měl mít nějaký centralizovaný způsob, jak spravovat notifikace a sledovat události a zároveň minimalizovat ruční zásahy. Vím, že existují různé praktiky a přístupy, ale jak začít s návrhem takového řešení od nuly? Je lepší použít nějaké hotové platformy na monitoring jako Prometheus nebo Grafana nebo si raději vyvinout něco vlastního? Jsem otevřený všem nápadům a rád bych slyšel vaše zkušenosti s nastavením CI/CD pro monitoring serverů.