Jak automatizovat upozornění na problémy se servery pomocí CI/CD?
V poslední době se hodně mluví o automatizaci různých procesů v IT, ale přiznám se, že jsem trošku ztracený, když přijde na to, jak přesně nastavit upozornění na problémy se servery pomocí CI/CD. Je to něco, co by mi mohlo opravdu ušetřit spoustu času a nervů, ale zatím se mi to nedaří rozchodit. Jaké nástroje bych měl použít? Měl bych třeba integrovat nějaké monitoring řešení s CI/CD pipeline? A co konkrétně bych měl sledovat, abych dostával upozornění včas? Myslím, že by taky bylo fajn vědět, jestli je lepší používat nějaké hotové služby nebo si to postavit sám. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Vím, že existují různé způsoby, jak to může fungovat, ale já jsem fakt zmatený ze všech těch možností. Můžete mi doporučit nějaké příklady nebo návody? A co třeba notifikace – jak je nejlepší nastavit, aby byly opravdu efektivní a nezapadlý v inboxu mezi spamem? Furt se snažím přijít na to, jak to celé zautomatizovat tak, aby mi to ulehčilo život a přitom jsem nemusel trávit hodiny nastavováním a laděním. Takže pokud máte nějaké tipy nebo rady, budu moc vděčný!