Jak vybrat mezi mikroslužbami a monolitem pro můj projekt?
Přemýšlím o tom, jaký přístup zvolit při vývoji mé aplikace. Mám na mysli volbu mezi mikroslužbami a monolitickou architekturou. Můžete mi poradit, co všechno bych měl zvážit? Je pravda, že mikroslužby jsou teď hodně populární a všichni říkají, že nabízejí větší flexibilitu, škálovatelnost a usnadňují práci v týmu. Na druhou stranu ale slyším, že správa a údržba mikroslužeb může být dost komplikovaná, zvlášť když se hovoří o komunikaci mezi jednotlivými službami a koordinaci nasazení. Monolit mi přijde jako jednodušší řešení, ale obávám se, že to může vést k problémům s rozšiřitelností nebo s rychlostí vývoje, pokud se projekt začne dost rozrůstat. Jaké máte zkušenosti vy? Jaké faktory byste doporučili vzít v úvahu při rozhodování mezi těmito dvěma přístupy? Možná bych měl ještě zvážit velikost týmu, která technologie chci použít nebo jak často plánuji měnit funkce aplikace. Ale nejsem si jistý, jestli je to dostatečné. Co když projekt rychle poroste nebo se změní zaměření? Jak to ovlivní mou volbu? Zkrátka – co všechno je důležité zvážit při rozhodování mezi mikroslužbami a monolitem? Děkuji za všechny rady a tipy!