Kdy je nejlepší migrovat z Ubuntu na CentOS?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten správný čas udělat krok z Ubuntu na CentOS. Mám nějaké zkušenosti s Ubuntu, ale teď přemýšlím, že bych přešel na CentOS, protože jsem slyšel, že je to skvělé pro servery a stabilní prostředí pro produkční aplikace. Ale není mi úplně jasné, jaké jsou výhody a nevýhody těchto dvou distribucí. Je to třeba vhodné, když chci začít používat nějaké specifické serverové technologie, které se lépe podporují právě na CentOS? Nebo pokud se chystám provozovat nějaký webový server nebo databázi? Všiml jsem si, že hodně firem používá CentOS a zajímalo by mě proč. Odpovídá to nějak mému použití nebo bych měl zůstat u Ubuntu, pokud mi vyhovuje? Jaké jsou hlavní důvody pro migraci a co všechno bych měl zvážit? Kolik práce to vlastně dá? Budu muset všechno přenastavit a přizpůsobit nebo to bude spíš plynulý přechod? Jak je to s podporou komunity a dostupnými balíčky? Je něco specifického, co bych měl brát v úvahu ohledně bezpečnosti nebo aktualizací? Díky za každou radu.