Jak přesně převést server z Debianu na Arch Linux?
Přemýšlím o tom, že bych převedl svůj server, který aktuálně běží na Debianu, na Arch Linux. Mám pocit, že Arch nabízí větší flexibilitu a možnost přizpůsobení, ale nevím, jak na to. Rád bych se zeptal, jaký je nejlepší postup pro migraci z Debianu na Arch. Myslím tím nejen instalaci Arch Linuxu, ale i to, jak přenést všechny důležité soubory a nastavení. Jak bych měl postupovat krok za krokem? Mám nějaké aplikace a konfigurace, které potřebuji zachovat, takže by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo skripty, které by mi s tím mohly pomoci. Jaké jsou případné problémy, na které bych měl dávat pozor? Je potřeba mít na paměti něco specifického ohledně balíčků a jejich správy mezi těmito dvěma distribucemi? Také bych rád věděl, jestli jsou nějaké osvědčené metody pro zálohování dat před migrací. Kdybych se rozhodl přeinstalovat server úplně od nuly s Arch Linuxem, jak bych mohl co nejhladčeji přenést data? Co doporučujete jako nejlepší praxi pro tento typ migrace? Všechny rady a tipy budou vítány!