Jak zrychlit výkon Windows serveru při vysokém zatížení?
Mám takový problém. Můj Windows server dostává docela velké zatížení, hlavně v našich špičkových hodinách, a já si začínám všímat, že se výkon začíná výrazně zpomalovat. Uživatelé si stěžují na prodlevy, aplikace se načítají pomalu a celkově to prostě není ono. Přemýšlel jsem o různých možnostech, jak zrychlit výkon serveru, ale nevím, kde začít. Mám už povolené některé optimalizace, ale vzhledem k tomu, že se blížíme k vrcholu našeho provozu, cítím, že to nebude stačit. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na konkrétní nastavení, které by mohlo pomoci zvýšit efektivitu a odezvu systému. Napadlo mě třeba zkontrolovat služby, které běží na pozadí, nebo jestli je dobré se podívat na diskové operace a jejich optimalizaci. Co říkáte? Je lepší přidat víc RAM nebo vyměnit pevné disky za SSD? A co třeba nastavení priorit procesů? Jaké další faktory bych měl vzít v úvahu? Jak optimalizovat síťové nastavení pro lepší výkon? Pokud máte nějaké zkušenosti s tímto tématem nebo víte o nějakých osvědčených postupech, které fungovaly u vás, budu moc vděčný za rady.