Co dělat, když Windows server padá pod tlakem?
Mám problém se svým Windows serverem, který se mi zdá, že často padá, když na něj zatěžuji víc, než je asi běžné. Vždy, když se pokusím spustit nějakou náročnější aplikaci nebo když na serveru běží více procesů najednou, tak se systém začne chovat podivně. Někdy se dokonce úplně zastaví a musím ho restartovat, což je dost frustrující. Zajímalo by mě, co všechno může být příčinou takového chování. Mám podezření, že to může souviset s výkonem hardwaru nebo nějakými nastaveními v systému. Je možné, že by to mohlo být i nedostatečné množství RAM nebo zatížení CPU? Zkoušel jsem upravit některé věci v nastavení, ale neviděl jsem žádné zlepšení. Jaké kroky bych měl podniknout, aby se tyto problémy vyřešily? Existují nějaké specifické nástroje pro diagnostiku výkonnosti Windows serverů? Mám se podívat na logy systému nebo události? Jaké jsou tipy pro optimalizaci výkonu serveru tak, abych předešel jeho častým pádům? Hrozně bych ocenil jakékoli rady nebo zkušenosti, které by mi mohly pomoct vyřešit tento problém.