Jak mohu zabezpečit svůj Windows server před viry?
Zdravím všechny, mám pár otázek ohledně zabezpečení mého Windows serveru. V poslední době jsem se dostal do situace, kdy mám obavy z virů a různých hrozeb, které by mohly ohrozit moje data a provoz serveru. Mám pocit, že je to téma, kterému bych měl věnovat více pozornosti, ale nevím úplně, kde začít. Jaké základní kroky bych měl podniknout pro ochranu svého serveru? Myslíte si, že je dobré mít nainstalovaný antivirus? Který je podle vás nejlepší pro Windows server? Slyšel jsem o různých typech firewallů a jejich nastavení, ale nejsem si jistý, jak to všechno správně konfigurovat. Je nutné aktualizovat software a operační systém pravidelně? Jak často by to mělo být? A co zálohování dat? Je lepší mít zálohy na externím disku nebo v cloudu? Také bych rád věděl něco o tom, jak detekovat možné útoky nebo průniky do systému. Jaké nástroje nebo metody doporučujete? A co říkáte na zabezpečení přístupu k serveru - jaká hesla by měla být použita a jaké další opatření by mohla pomoci? Budu vděčný za jakékoli rady nebo zkušenosti, které byste byli ochotni sdílet. Děkuji!