Co potřebuji vědět o šifrování dat na Windows serverech?
Zajímalo by mě, co všechno obnáší šifrování dat na Windows serverech. Jaké metody šifrování jsou k dispozici a jak se liší jednotlivé přístupy? Jaké nástroje bych měl používat pro správu šifrování a jaké jsou výhody a nevýhody různých algoritmů? Mám také obavy o výkon serveru po implementaci šifrování. Ovlivní to nějak rychlost přenosu dat nebo dostupnost serveru? Co je to BitLocker a jak se s ním pracuje? Jak mohu zabezpečit citlivá data na serveru, abych minimalizoval riziko úniku informací? Dále bych rád věděl, zda je šifrování dat na Windows serverech dostatečné pro splnění legislativních požadavků, jako je GDPR. Co vše bych měl mít na paměti při vytváření politiky šifrování na svém serveru? Kde najdu nějaké praktické návody nebo tutoriály, které by mi mohly pomoci s implementací šifrování? Rád bych se dozvěděl také o tom, jak často bych měl aktualizovat šifrovací klíče a jakým způsobem to udělat efektivně. Může někdo doporučit osvědčené postupy, které by mi pomohly vyhnout se běžným chybám při šifrování dat? Díky všem za rady!