Co brát v úvahu při výběru distribuce pro webový server?
Když přemýšlím o tom, jakou distribuci zvolit pro svůj webový server, mám pocit, že je toho na zvážení fakt hodně. Je mi jasné, že každá distribuce má své specifika, ale co vlastně všechno bych měl vzít v potaz? Hlavně bych chtěl mít na paměti výkon, stabilitu a bezpečnost. Jak moc důležité jsou tyto faktory při výběru? A co s podporou, když se dostanu do potíží? Jak si mám vybrat mezi populárními distribucemi jako Ubuntu, CentOS nebo Debian? Líbí se mi, že některé mají skvělé komunitní fóra a dokumentaci, ale je to opravdu rozhodující? Co takhle balíčkový systém? Je lepší mít apt nebo yum, nebo to vlastně nehraje roli? A co podpora nových technologií a aktualizací? Měla by být distribuce vždy aktuální a jak moc se to liší mezi jednotlivými verzemi? Jaké zkušenosti máte s různými distribucemi? Měli jste někdy problém s nějakou konkrétní verzí? Co byste doporučili začátečníkům a co pokročilým administrátorům? Jaké jsou vaše tipy na to, co ještě brát v úvahu při výběru správné distribuce pro webový server?