Co dělat, když se záloha databáze nepodařila?
Narazil jsem na problém při zálohování své databáze a jsem z toho dost frustrovaný. Včera jsem se snažil udělat zálohu, abych měl jistotu, že moje data budou v bezpečí, ale po dokončení procesu jsem zjistil, že záloha neproběhla úspěšně. Nezobrazuje mi žádné chybové hlášení, prostě jen zmizelo to, co jsem chtěl zálohovat. Zkoušel jsem to několikrát znovu, ale vždycky se to nějak pokazí. Mám strach, že bych mohl přijít o důležitá data, která jsou v databázi. Co byste doporučili jako první krok v takové situaci? Mám se podívat do logů systému, nebo spíš zkontrolovat nastavení zálohovacího skriptu? A co když ani to nepomůže? Jaké jsou nejlepší praktiky pro obnovu databáze po neúspěšné záloze? Jak se vyhnout těmto problémům v budoucnu? Jestli máte nějaké tipy na nástroje, které by mohly pomoci s automatizací zálohování nebo s monitorováním procesu zálohy, budu moc vděčný. Díky moc za jakékoli rady a zkušenosti, které byste mohli sdílet! Vím, že záloha databáze je klíčová a nechci nic podcenit.