Co dělat, když můj web začne být pomalý během DDoS útoku?
Mám takový problém, že můj web se poslední dobou začal chovat opravdu divně, zvlášť když na něj přichází hodně návštěvníků. Zjistil jsem, že to pravděpodobně souvisí s DDoS útoky, ale nejsem si úplně jistý, co přesně s tím dělat. Můj hosting mi říkal, že se snaží ochránit servery, ale já pořád vidím, jak se stránka strašně zpomaluje. Hlavně mě zajímá, co bych měl udělat jako první krok, když to začne? Mám zkusit nějaké nastavení na serveru, nebo se mám obrátit na technickou podporu? Je něco, co bych mohl udělat s konfigurací webu nebo serveru, abych zmírnil tu zátěž? Slyšel jsem o různých nástrojích a službách pro ochranu proti DDoS, ale nevím, co by pro mě bylo nejlepší. Vím, že optimalizace webu je důležitá a že bych měl mít dostatečně silnou infrastrukturu, ale jak to všechno spojit dohromady? Někdo mi říkal o použití CDN a dalších technologií, ale mám pocit, že je to pro mě zatím moc složité. Jaké máte zkušenosti vy s těmito útoky? Co vám fungovalo? A co bych měl určitě vyzkoušet a čemu se naopak vyhnout? Bude mi třeba stačit jen nějaké základní nastavení nebo musím jít do nějakých složitějších řešení? Díky moc za jakoukoli radu!