Jak poznám, který serverový procesor je nejlepší pro mé aplikace?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně výběru serverového procesoru. Jsem si jistý, že je to dost důležitá volba, protože od toho hodně závisí výkon mých aplikací, ale jak to vlastně udělat správně? Zajímalo by mě, co všechno bych měl vzít v úvahu při rozhodování. Je pro mě důležitější počet jader nebo taktovací frekvence? Myslím, že moje aplikace využívají víc vláken, takže bych měl hledat něco s víc jádry? A co třeba spotřeba energie? Je nějaký doporučený procesor pro konkrétní typy aplikací, jako jsou webové servery nebo databázové systémy? Jak moc se liší výkon různých výrobců, jako je Intel a AMD? A co teplotní rozptyl a chlazení? Mám se bát toho, že procesor bude přehřívat a co s tím dělat? Pokud někoho napadá nějaký dobrý způsob, jak testovat výkon procesorů při reálném zatížení aplikací, budu rád za tipy. Kde se vlastně dají najít objektivní benchmarky, které by mi pomohly se rozhodnout? Taky by mě zajímalo, zda má smysl investovat do dražších modelů, když jsem na začátku a teprve buduju infrastrukturu. Nechci udělat chybu a pak litovat, že jsem zvolil špatný procesor. Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Dík moc za pomoc!