Jaké médium je nejlepší na zálohování dat na serveru?
Zdravím všechny, mám dotaz ohledně zálohování dat na serveru, protože se v tomhle tématu moc nevyznám. Když mluvíme o zálohování, přemýšlím, jestli je lepší použít externí disky, nebo třeba cloudové služby. Zajímalo by mě, co je prakticky nejefektivnější a nejspolehlivější. Jaké máte zkušenosti s různými médii jako jsou SSD, HDD nebo páskové zálohy? Je pravda, že SSD jsou rychlejší, ale jak to je s jejich životností ve srovnání s tradičními HDD? Co se týče cloudového zálohování, slyšel jsem různé názory – pro někoho je to ideální řešení kvůli snadnému přístupu a bezpečnosti, ale jiní se bojí závislosti na poskytovateli služeb a připojení k internetu. Nedávno jsem četl o možnosti kombinace několika médií pro maximální bezpečnost dat – má taková strategie smysl? Jaký typ médií doporučujete pro firmy v porovnání s osobním použitím? Jaké jsou vaše tipy, co se týče poměru ceny a výkonu? A co když dojde k nějaké havárii – jaký systém obnovení byste doporučili? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale řekl jsem si, že lepší je zeptat se najednou než se trápit s hledáním odpovědí po jednotlivých kusech. Budu rád za jakékoli zkušenosti a rady, které byste mohli poskytnout!