Jak často bych měl zálohovat data na serveru?
Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně zálohování dat na serveru. Jsem relativně nový v oblasti správy serverů a stále se snažím pochopit, jak to všechno funguje. Mám svůj server, kde uchovávám důležitá data, ale nejsem si jistý, jak často bych měl provádět zálohy. Slyšel jsem různé názory, že by se mělo zálohovat jednou týdně, ale pak jsem také narazil na názory, že je lepší zálohovat denně. Co si o tom myslíte? Jaké jsou vaše zkušenosti s frekvencí zálohování? Závisí to třeba na tom, jak moc se data mění, nebo jak důležitá jsou? Uvažuji také o tom, že bych mohl využít nějaké automatizované nástroje pro zálohování, ale nejsem si jistý, jestli to opravdu potřebuju a zda to stojí za to. Dále bych se chtěl zeptat, jestli máte nějaké tipy na to, kam data zálohovat – jestli je lepší mít zálohy na externím disku nebo třeba v cloudu? A co obnova dat – máte nějaké zkušenosti s tím, jak rychle a efektivně obnovit data ze záloh? Omlouvám se za spoustu otázek najednou, ale doufám, že mi pomůžete objasnit tyto věci. Díky!