Jak mohu použít Docker pro nasazení mé aplikace na server?
Zdravím všechny, narazil jsem na problém ohledně nasazení mé aplikace a chtěl bych se zeptat, jak správně použít Docker pro tento účel. Vím, že Docker je nějaký nástroj pro virtualizaci nebo kontejnerizaci, ale úplně přesně si nejsem jistý, jak to všechno funguje. Mám nějakou aplikaci napsanou ve frameworku, který není úplně standardní a mám obavy, jestli bude fungovat v prostředí Dockeru. Co všechno bych měl udělat pro to, abych mohl snadno vytvořit obraz mé aplikace a následně ho nasadit na server? Jaké jsou nejlepší postupy, které bych měl dodržovat? Mám server s Linuxem, takže předpokládám, že by to neměl být problém, ale co všechno musím mít nainstalováno a jak si mám nastavit Dockerfile? A co třeba databáze? Jak ji mám do toho zapojit? Existují nějaké tipy, co se týče orchestrace kontejnerů nebo třeba správy více instancí mé aplikace? Jakým způsobem se dá zajistit, aby nasazení proběhlo hladce a bez komplikací? Budu rád za jakékoliv rady nebo odkazy na tutoriály, které by mi mohly pomoci lépe pochopit tento proces. Díky moc!