Jak nastavit CI/CD pipeline pro nasazení webové aplikace?
Nedávno jsem začal pracovat na vývoji webové aplikace a přemýšlím o tom, jak správně nastavit CI/CD pipeline pro její nasazení. Mám už nějakou představu o tom, co to CI/CD vlastně je, ale nejsem si jistý, jak to všechno propojit dohromady. Zatím jsem se dostal jen k tomu, že bych měl používat nějaké nástroje jako GitLab CI nebo Jenkins, ale nevím, jak přesně je integrovat do svého pracovního postupu. Můžete mi prosím vysvětlit, co všechno bych měl udělat, abych mohl efektivně nasazovat novou verzi aplikace? Jaké kroky bych měl zahrnout do své pipeline? A co bych měl mít na paměti, když se snažím o automatizaci testování a nasazování? Jaké best practices mohu následovat při nastavování této infrastruktury? A co se týká správy verzí a rollbacku – jak to funguje v praxi? Zajímalo by mě také, jaké nástroje byste doporučili pro monitoring a logging během procesu nasazení. Budu vděčný za jakékoli tipy nebo příklady z praxe, které by mi pomohly lépe pochopit tento proces. Taky by bylo skvělé vědět, jestli existují nějaké časté chyby, kterým bych se měl vyhnout nebo něco, co by mě mohlo překvapit během implementace.