Jak správně nastavit Apache pro vysokou dostupnost?
Když mluvíme o vysoké dostupnosti serverů, Apache je jedním z nejpopulárnějších webových serverů, který se používá po celém světě. Ale jak vlastně správně nastavit Apache, aby zajistil vysokou dostupnost? Pozoroval jsem, že spousta lidí má problém s tím, jak se vyhnout výpadkům a jak správně nakonfigurovat replikaci a load balancing. Mohli byste mi prosím poradit, jaké jsou klíčové kroky v nastavení Apache pro vysokou dostupnost? Myslíte, že je lepší použít mod_proxy nebo nějaký jiný modul? A co třeba clustering? Jaké jsou nejlepší praktiky pro zálohování a obnovu v případě selhání? Jakým způsobem bych měl zabezpečit komunikaci mezi servery, aby nedošlo k úniku dat? A co SSL certifikáty? Je nutné je mít na každém serveru zvlášť, nebo je možné mít jeden certifikát pro více instancí? Rád bych se také dozvěděl, zda existují nějaké specifické nástroje nebo techniky, které byste doporučili pro monitoring a optimalizaci výkonu Apache v takovémto nastavení. Děkuji za jakékoli tipy nebo odkazy na kvalitní tutoriály. Vaše zkušenosti by mi určitě pomohly lépe pochopit celý proces.