Co dělat, když mi Apache nefunguje po změně nastavení?
Mám problém s Apache serverem. Nedávno jsem měnil některá nastavení v konfiguračním souboru a teď mi server prostě nefunguje tak, jak by měl. Po restartu se Apache nespustí a já nevím, co s tím. Zkoušel jsem projít logy, ale tam jsem moc informací nenašel. Myslel jsem si, že to bude nějaká drobná chyba, ale pořád se to nedaří opravit. Mám podezření, že jsem něco špatně napsal v souboru httpd.conf nebo možná v souboru .htaccess, ale nejsem si jistý, kde hledat. Může mi někdo poradit, co přesně zkontrolovat? Jaké jsou nejčastější chyby, které lidi dělají při konfiguraci Apache? A co byste doporučili jako první krok k vyřešení tohoto problému? Třeba mám špatně nastavené oprávnění nebo jsem zapomněl na nějakou potřebnou direktivu. Uvažuji také o tom, jestli bych neměl vrátit zpět předchozí nastavení a zkusit to znovu. Máte s tímto zkušenosti? Jak se dá zjistit, zda je konfigurace správná ještě před restartem serveru? Prosím o rady a tipy, jak se dostat k tomu, aby mi Apache zase fungoval normálně.