Kdy je lepší vzít VPS namísto dedikovaného serveru?
Zajímalo by mě, kdy by vlastně měl člověk zvolit virtuální privátní server (VPS) místo dedikovaného serveru? Vím, že VPS je víc flexibilní a často levnější, ale co když potřebuju víc výkonu nebo mám nějaké specifické požadavky? Jaké jsou vlastně hlavní rozdíly mezi těmito dvěma možnostmi? Představme si situaci, kdy plánuju spustit e-shop nebo nějakou webovou aplikaci. Kdy se vyplatí investovat do VPS a kdy už by asi bylo lepší jít rovnou do dedikáče? Jak to vidíte z pohledu škálovatelnosti a správy serveru? Mám totiž nějaké obavy ohledně bezpečnosti a stability, když jde o virtualizaci na VPS. Je tam větší riziko, že se něco pokazí nebo že budu mít problémy s výkonem, když na stejném fyzickém serveru poběží další virtuální stroje? Dále mě zajímá, jak je to s technickou podporou u obou variant. Je pravda, že u dedikovaného serveru mám větší kontrolu a možnosti konfigurace? Jak vypadá správa serveru u VPS ve srovnání s dedikovaným serverem? Díky za jakékoli tipy nebo zkušenosti, co si o tom myslíte!