Jaké nástroje doporučujete na sledování výkonu serveru?
Jsem v poslední době dost natěšený na optimalizaci svých serverových systémů, ale snažím se zjistit, jaké nástroje by byly nejlepší pro sledování výkonu mých serverů. Mám doma několik virtuálních strojů a také pár fyzických serverů, a rád bych měl přehled o jejich výkonnosti, zátěži CPU, paměti a případně i síťových přenosů. Je toho tolik na trhu, že je těžké se rozhodnout, co použít. Vím, že existují jak placené, tak i open-source možnosti a mám pocit, že bych měl prozkoumat obě cesty. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má zkušenosti s konkrétními nástroji nebo softwarem, který by mi mohl pomoci lépe sledovat výkon serveru. Líbilo by se mi něco, co je snadné nastavit a používá intuitivní rozhraní. Taky bych rád věděl, jestli jsou nějaké doporučené postupy nebo tipy na to, jak správně interpretovat data, která tyto nástroje poskytují. Vím, že sledování výkonu může být klíčové pro prevenci problémů a optimalizaci chodu serverů. Takže pokud máte nějaké osvědčené tipy nebo rady ohledně nástrojů na monitorování výkonu serverů, budu moc vděčný za vaše doporučení!