Co dělat, když mi nefunguje replikace DNS?
Mám problém s replikací DNS na mých serverech a nevím, co s tím. Včera to ještě fungovalo skvěle, ale najednou se začaly objevovat problémy. Když změním nějaký záznam na jednom serveru, na druhém se to neprojeví. Zkoušel jsem restartovat služby, ale to nepomohlo. Přemýšlím, jestli to může být problém s firewall nastavením nebo s nějakými oprávněními. Mám serverové prostředí založené na Windows Serveru a používám Active Directory. Je možné, že by se mohlo jednat o nějakou chybu v konfiguraci? Taky mě zajímá, jestli je potřeba kontrolovat logy na serverech, nebo jak zjistit, kde je vlastně problém. Nesetkal se někdo s podobným problémem? Co byste doporučili jako první krok při řešení replikace DNS? Mám strach, že pokud to nevyřeším co nejdřív, tak to ovlivní další služby a aplikace, které závisí na správné funkčnosti DNS. Jaké nástroje bych mohl použít k diagnostice tohoto problému? A jaké kroky bych měl podniknout, abych zajistil, že se replikace opět ustálí a začnou fungovat všechny záznamy bez potíží?