Jak ochránit data na FTP serveru před krádeží?
Snažím se zjistit, co všechno můžu udělat, abych ochránil svá data na FTP serveru. Mám tam uložené důležité soubory a bojím se, že by mi je mohl někdo ukrást. Chci se zeptat, jaké jsou nejlepší praktiky pro zabezpečení FTPka, aby byl chráněný před neoprávněným přístupem. Existují nějaké doporučené postupy, které bych měl dodržovat? Zajímalo by mě, jestli je dobré používat šifrování, nebo jestli jsou lepší alternativy k FTP, jako SFTP nebo FTPS. Také bych rád věděl, jestli je nutné měnit hesla pravidelně a jak silná by ta hesla měla být, abych minimalizoval riziko prolomení. Kolik zabezpečení je potřeba k tomu, aby se člověk cítil v klidu? Myslím tím nejenom ochranu heslem, ale také třeba firewall a další zabezpečovací opatření. Napadlo mě, jestli bych měl používat nějaké další nástroje nebo software na monitorování přístupu k mému FTP serveru. Je to vůbec možné? Jak poznám, že se někdo pokouší dostat do mého systému? Budu vděčný za jakékoli rady nebo tipy na řešení problémů s bezpečností dat na FTP serverech.