Jak správně nastavit šifrování pro FTP?
Mám na starosti správu serveru a přemýšlím o tom, jak bych mohl zlepšit zabezpečení přenosu dat. Vím, že FTP není příliš bezpečné, a to mě dost trápí. Rád bych se zeptal, jak nastavit šifrování pro FTP, abych měl klidnější spánek a zajistil, že mé citlivé soubory budou v bezpečí. Slyšel jsem něco o SFTP a FTPS, ale nejsem si jistý, co přesně to znamená a jak se to liší. Můžete mi prosím poradit, jaké kroky bych měl podniknout, abych nastavoval šifrování správně? Jaké nástroje nebo konfigurace jsou potřebné? A co když mám na serveru různé uživatele – jak to ovlivní jejich přístup? Je třeba něco speciálního udělat pro klientské aplikace, které používají naši zaměstnanci pro připojení k FTP? A jak je to s kompatibilitou s různými operačními systémy a servery? Pokud byste mohli uvést nějaké konkrétní příklady nebo odkazy na tutoriály, které by mi pomohly, byl bych moc vděčný. Chtěl bych mít jistotu, že data přenášená přes FTP jsou šifrovaná a v bezpečí před případnými útoky. Děkuji za každou radu!