Jak vybrat správný hosting pro rostoucí webové projekty?
Když přemýšlím o tom, jaký hosting zvolit pro svůj rostoucí web, cítím se trochu ztracený. Je tolik možností, že nevím, kde začít. Mám na mysli různé typy hostingu jako sdílený, VPS nebo dokonce dedikovaný server. Jak mám poznat, který typ je pro mě ten pravý? Zjistil jsem, že pro začátek je sdílený hosting často levný a snadno použitelný, ale co když můj projekt začne růst? Jaké jsou příznaky toho, že bych měl přejít na něco robustnějšího? Dále se mi honí hlavou otázka výkonu a rychlosti – jak moc důležité jsou tyto faktory a na co se vlastně zaměřit? Zajímalo by mě také, jaké jsou klíčové funkce, které bych měl hledat u hostingu, když plánuju dlouhodobé projekty. Třeba podpora různých technologií nebo škálovatelnost? A co bezpečnostní aspekty? Mám brát v úvahu SSL certifikáty nebo nějaké další zabezpečení už při výběru hostingu? Co třeba zákaznická podpora? Jaká by měla být, aby mi pomohla v případě nějakých problémů? Je lepší mít hosting od českého poskytovatele nebo se dívat na zahraniční možnosti? Jaké máte zkušenosti vy? Jak jste vybírali hosting pro své projekty a co byste doporučili těm, kteří s tím teď začínají? Každý má jinou zkušenost, tak by bylo super slyšet názory a rady od ostatních.